-
چهارشنبه, ۶ مهر ۱۴۰۱، ۰۳:۲۲ ب.ظ
-
۵۳۲
به گزارش ایرنا، شیرینو از توابع بخش سیراف شهرستان کنگان و در فاصله ۲۱۵ کیلومتری از بوشهر قرار دارد؛ ساکنان این بندر معتقدند که در حوزه خدمات، زیرساخت و بخش عمرانی از حالت روستا خارج شده و با توجه به ویژگیهایی که دارد، باید در تقسیمات کشوری به شهر تغییر وضعیت دهد.
سئوال بی جواب مردم شیرینو
رئیس شورای بخش سیراف در این ارتباط به خبرنگار ایرنا گفت: تراکم جمعیت شیرینو از بسیاری از شهرهای جدید بیشتر است، این روستا بیش از ۲۰ سال است که بواسطه قرار گرفتن در جوار تاسیسات منطقه ویژه اقتصادی انژی پارس و طرح های توسعه میدان گازی پارس جنوبی میزبان کارکنان صنعت نفت و گاز بوده و بیشتر مهمانسراها ، هتل ها و استراحتگاههای کارکنان این حوزه را در دل خود جای داده است.
به گفته ابراهیم بهمنی بندر شیرینو در شرایطی هنوز با مدل روستایی اداره میشود که افزایش جمعیت در آن سبب شده تا از نظر زیرساختی و عمرانی و حتی اعتبارات کشوری بتواند مستقل و توانمند در امور خود تصمیم گیری کند.
او اظهار کرد: امروز مردم و میهمانان این بندر میپرسند که "چرا این روستا به شهر تبدیل نمیشود؟
بهمنی اذعان کرد: این روستا سالها است که با مشکلات گوناگون از جمله پسماندهای صنعتی و شهری، ساخت و سازهای غیرمجاز، بی بهره بودن از ماشین آلات خدمات رسانی، نبودن تاکسی برای تردد به مرکز استان، فقدان داروخانه و درمانگاه شبانه روزی روبرو است.
او پیشنهاد داد: شایسته است صنعت نفت و گاز در قالب مسئولیتهای اجتماعی به زیرساخت این روستا کمکهای قابل توجهی کنند؛ کمکهایی که تا کنون حالت قطره چکانی داشته و این وضعیت موجب ناراحتی و نا رضایتی مردم شده است.
رئیس شورای بخش سیراف ادامه داد: در بعد فرهنگی نیز انتظار است صنعت پتروشیمی، نفت و گاز در قالب مسئولیتهای اجتماعی با دستگاههای اجرایی دولت در ساخت یک فرهنگسرای مجهز در این روستا اقدام کنند.
او یادآور شد: که در این زمینه سالهای گذشته مکاتبهای با اداره کل فرهنگ و ارشاد شهرستان کنگان و شورای راهبردی پتروشیمیهای منطقه انجام شد که تاکنون نتیجه مشخصی نداشته است.
بهمنی برای اقداماتی که " پیگیریهای لازم برای تسریع در روند شهر شدن این روستا" دانست از استاندار بوشهر ، ائمه جمعه بخش سیراف و کنگان، فرماندار کنگان نماینده مردم جنوب استان بوشهر در مجلس شورای اسلامی قدردانی کرد.
پرونده شهر شدن شیرینو در کمیسیون دفاعی وزارت کشور
موضوع شهر شدن بزرگترین روستای استان بوشهر را از مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری بوشهر پیگیری کردیم؛ پرویز شعبانی در این ارتباط گفت: شیرینو از نظر جمعیت، وسعت و دیگر شاخصهای تعریف شده با معیارهای تعریف شده در قانون برای تبدیل وضعیت از روستا به شهر انطباق دارد.
او افزود: فرآیند این تطبیق انجام شده و درخواست تغییر وضعیت این روستا از سوی مسئولان شهرستانی و دفتر سیاسی استانداری بوشهر پیگیری شده است.
به گفته شعبانی در زمان حاضر پرونده تبدیل این روستا به شهر در وزارت کشور در حال بررسی است.
مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری بوشهر بیان کرد: با توجه به اینکه اعتبارات روستایی به صورت مستقیم به حساب دهیاریها واریز میشود، این روستا برای اداره امور خود از این نظر در مضیقه نیست اما برای تبدیل شدن به شهر امتیاز بزرگی برای رشد و توسعه این روستا است.
او اضافه کرد: با توجه به وسعت و جمعیت روستای شیرینو، یکی دیگر از امتیازات مهم که تبدیل آن به شهر میتواند داشته باشد، استفاده از اعتبارات استانی مانند تملک دارایی است که میتواند به توسعه زیرساختهای این بندر کمک کند.
مدیر کل سیاسی استانداری بوشهر درباره آخرین وضعیت تبدیل شیرینو به چهل و یکمین شهر استان بوشهر به خبرنگار ایرنا گفت: طرح توجیحی برای تبدل این روستا تبه شهر کمیل و ارسال شده است و پیگیری فرآیند در وزارت کشور ادامه داد.
به گفته سعید حیدری در ادامه این فرآیند کمیسیون دفاعی تغییر وضعیت شیرینو در تقسیمات کشوری در آینده نزدیک برگزار و شاحصههای این روستا بررسی و تصمیمگیری میشود.
به روزسازی تقسیمات کشوری، نقشی اساسی در خدمت رسانی متناسب به همه نقاط کشور دارد و این مهم رشد و توسعه متوازن جای جای ایران اسلامی را فراهم میکند.
استان بوشهر هم اکنون ۱۰ شهرستان، ۴۰ شهر و ۶۲۲ روستا دارد.