-
سه شنبه, ۱۲ دی ۱۴۰۲، ۰۸:۲۶ ق.ظ
-
۱۹۶
وی مردم استان بوشهر را مظهر مقاومت دانست و خاطرنشان کرد: مردم استان بوشهر، مظهر مقاومت، مبارزه با ظلم، استکبار و استبداد هستند.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان این که این خطه از گذشته با مصونیت و تاب آوری آشنا بودند گفت: امروز که قطب انرژی در این منطقه است طبیعی است از همه توان، ابزار و از همه امکانات سخت افزاری و نرم افزاری استفاده کنیم تا این که همواره مصون و مقاوم باشیم.
معاون وزیر نفت با بیان این که شرکت ملی نفت ایران از نظر دارایی زیرزمینی و فیزیکی جزو چند شرکت بزرگ نفتی دنیاست تصریح کرد: فقط ذخایر نفت و گاز ما توامان در دنیا رتبه اول را داریم، در بخش گاز فقط 50 درصد ذخایر گاز کشور در این منطقه است.
وی با بیان اینکه 70 درصد تولید گاز کشور در منطقه پارس جنوبی است اضافه کرد: میدان مشترک گازی پارس جنوبی از بزرگترین میدان گازی جهان است که 7 درصد ذخایر گاز جهان را در خودش جا داده و مهمتر اینکه این میدان با کشور همسایه مشترک است.
خجسته مهر با بیان این که 37 سکوی گازی و 14 پالایشگاه مهم در عسلویه فعال است افزود: جایگاه این منطقه از لحاظ امنیت انرژی بسیار حساس و ویژه است زیرا ثروت اقتصادی، اجتماعی و سیاسی کشور به تولید گاز و این سرمایه بسیار ارزشمند است.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان این که 400 مخزن نفتی کشور را داریم که معادل 340 میلیارد بشکه ذخایر نفت خام است، گفت: هم اکنون 150 سکو داریم در خلیج فارس که نیاز به مصون سازی و تاب آوری داریم.
معاون وزیر نفت با بیان این که روزانه نزدیک به 700 میلیون متر مکعب از پارس جنوبی گاز تولید میشود اظهار داشت: در حال حاضر حدود 80 هزار نفر به طور مستقیم در منطقه پارس جنوبی در حال کار هستند و با طرحهایی که در حال اجرا است حدود 50 میلیارد دلار سرمایه است.
وی با بیان این که تاکنون حدود 90 میلیارد دلار در این منطقه سرمایهگذاری شده که رقم بسیار بزرگی است تاکید کرد: این منطقه نیاز به تاب آوری و مصون سازی دارد.
خجسته مهر با بیان این که این محل نیاز به مصونیت و تاب آوری دارد، گفت: بهزودی یک ابر پروژهای به نام فشارافزایی در منطقه پارس جنوبی آغاز خواهد شد که در آینده خبرهای خوبی از آن خواهید شنید.
وی آن را پروژهای راهبردی دانست و ارزش آن را 20 میلیارد دلار عنوان کرد که باید آمادگی حفاظت از این پروژه بزرگ را داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان این که تمام تأسیسات زیرزمینی منظور نفت و گاز و تأسیسات رو زمینی در مجموعه وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران بسیار حساس و مهم هستند اضافه کرد: در صنعت نفت موضوع بی اهمیت نداریم.
معاون وزیر نفت با بیان این که تمام طرحهای صنعت نفت برنامه محور هستند افزود: در دولت قوی سیزدهم اقداماتی انجام شده که در دولتهای گذشته کمتر انجام شده است.
خجسته مهر اکثر پروژههای انجام شده در دولت سیزدهم را پروژههای راهبردی دانست و اضافه کرد: اولین پروژه مهمی که در دولت قبل از اولویت خارج شده بود، طرح پالایشگاه فاز 14 پارس جنوبی بود که فقط با تکمیل این طرح 56 میلیون متر مکعب به ظرفیت تولید گاز کشور افزوده شده که این به معنی تاب آوری و مصونیت است.
وی ارزش این پروژه را 2.5 میلیارد دلار و درآمد سالیانه محصولات آن از پالایشگاه را 3.5 میلیارد دلار اعلام و این پروژه را یکی از پروژههای مصونیت ساز کشور عنوان کرد.
معاون وزیر نفت با بیان این که اقتدار اقتصادی یعنی در جاهایی که میخواهند به ما سخت بگیرند ما مصون هستیم گفت: طرح پدافند غیرعامل یکی از وجوه مهم اقتصاد مقاومتی است.
خجسته مهر به سخنان رئیس جمهور در مورد فاز 11 پارس جنوبی اشاره کرد و ابراز داشت: رئیس جمهور اظهار کرد که اگر در وزارت نفت هیچ کاری نمیکردیم فقط یک فاز 11 کافی بود که بگوییم وزارت نفت یک وزارتخانه سرآمد است.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان این که دشمنان ما چیزی را که نداریم تحریم میکنند تصریح کرد: اگر در تولید گاز و نفت کم و کسر داشته باشیم حتما تحریم میکنند.
وی ادامه داد: با اجرا پروژههای راهبردی در پارس جنوبی اتفاق منحصر بهفردی در عملیات اجرایی و مهندسی افتاد که در دنیا انجام نمیدهند ولی ما به دلیل نیاز، تدبیر و پدافند غیرعامل انجام دادیم.
معاون وزیر نفت با اشاره به برخی سخنان که این نصب سکوی فاز 11 پارس جنوبی را ساده میانگارند، گفت: اگر کار سادهای بود چرا شما انجام ندادید؟
خجسته مهر همچنین از انعقاد قرارداد لایه نفتی پارس جنوبی خبر داد و افزود: اخیراً قرارداد حفاری 35 حلقه چاه به ارزش 1.2 میلیارد دلار منعقد شد.